Virtain Pursiseura Ry

Tervehdys Pursiseuralaiset!

Seuran pitkäaikainen kommodori Mikko Hepokangas pyysi seuran syyskokouksessa 17.11.2017 eroa Virtain Pursiseuran kommodorin tehtävästä. Uudeksi kommodoriksi valittiin Virroilla asuva Jari Kolkkinen. Jari on suorittanut saaristolaivurin arvon vuonna 2014 ja katsastajakurssin vuonna 2016. Mikko Hepokangas on luvannut toimia Jarin taustamiehenä ja tukihenkilönä kommodorin tehtävässä.

Jari-KolkkinenUuden kommodorin esittely

Aluksi haluan kiittää Virtain Pursiseuran jäseniä minulle osoittamastanne luottamuksesta kommodori-valinnassa. Yritän toimia uudessa tehtävässäni luottamuksenne arvoisesti.

Innostukseni veneilyyn alkoi jo nuorena, veneilimme kavereiden kanssa Pyhäjärven vesistössä erinäisillä aluksilla. Muutettuamme Tampereelta Virroille 16 vuotta sitten alkoi into veneilyyn itää uudelleen. Aluksi veneilimme appiukon veneellä pääosin Toisvedellä. Keväällä 2009 ostin ensimmäisen oman veneen; Bella 701 ja siitä se alkoi matkaveneilyn ihanuus. Nykyisin perheemme käytössä on teräsvene, jolla risteilemme kesäisin melko aktiivisesti Virtain ja Tampereen välillä. Rasvasaari ja Näsijärven purjehtijoiden retkitukikohdat ovat näillä reissuilla tulleet tutuiksi ja on reissun varrella solmittu ystävyyssuhteita monen veneilijäkin kanssa molemmista seuroista. Retkitukikohtien kävijöiden välinen välitön yhteisöllisyys ja me-henki, saa perheemme viihtymään tukikohdissa vastakin hektisen arjen vastapainona.

Perheeseeni kuuluvat vaimoni Suvi ja poikamme Otso sekä karvainen hännänheiluttaja Heta. Otso on veneillyt puolivuotiaasta vauvasta lähtien ja vaimoni on toisen polven veneilijä. Työskentelen ensihoidon kenttäjohtajana Tampereella. Veneilyn lisäksi harrastan metsästystä ja talvet pelaan jääkiekkoa. Nykyisen veneemme hankittuani päätin suorittaa saaristolaivurin arvon ja pari vuotta myöhemmin kävin katsastajakurssin. Puoleeni voi kääntyä siis myös veneen katsastusasioissa.

Mikon jälkeen kommodorin tehtäviin astuminen on haastavaa, koska Mikko on jättänyt isot saappaat täytettäviksi. Toivon, että pystyn toimimaan tehtävässä mallikkaasti Virtain Pursiseuran parhaaksi ja veneilyharrastuksen upeutta uusille jäsenillekin jakaen. Yhteisö on aina yksilöitään vahvempi, joten toivon, että lähdemme yhdessä rakentamaan meille parhaan seuran. Uskon avoimuuden voimaan, joten minua saa aina tulla nykäisemään hihasta tai koputtamaan kanteen ajatuksineen.

Hyvää veneilykesää meille kaikille toivotellen!
Jari Kolkkinen

jarvimaisema veneen perasta